BIG丨瑞士AUDEMARS PIGUET博物館

2020-08-14 16:33:49         來源:BIG

  Project Name: MUSéE ATELIER AUDEMARS PIGUET

  Location Text: Le Brassus, Switzerland

  Size: 2,373㎡

  Client: Audemars Piguet

  Design Firm: BIG

 

  項目名稱:瑞士愛彼博物館

  項目位置:瑞士

  項目面積:2,373㎡

  業主單位:愛彼

  設計單位:Bjarke Ingels Group 建筑師事務所

 

Image Courtesy of Audemars Piguet

Image Courtesy of Iwan Baan


  Musée Atelier Audemars Piguet is located among the historical complex of workshops and factories in Le Brassus in the heart of La Vallée de Joux. Its organization and architecture will embody the core values of Audemars Piguet. It must be characterized by the independent spirit of the family-owned company that has retained autonomy over the years, making it a game-changing innovator in a field governed by rules and traditions. It must be rooted in the heritage of watchmaking in La Vallée de Joux, which goes back centuries and is nested in the nature and culture of the place and the people of the valley. And finally, it must incorporate the inner tension that characterizes Audemars Piguet and resonates throughout the brand, the craft and the designs as captured in the motto: to break the rules you must first master them.

  瑞士螺旋博物館MUSéE ATELIER AUDEMARS PIGUET 是Bjarke Ingels Group 建筑師事務所(BIG) 專門為瑞士奢侈表商愛彼(Audemars Piguet)量身打造的。項目坐落在名表勝地汝拉溪谷,布拉蘇絲村落的歷史建筑群中。布拉蘇絲村落的制表歷史可追溯到數百年前,制表傳統已深深地融入在山谷的自然和文化脈絡之中。博物館設計突出家族企業獨立精神,多年來一直保持自主權。項目呈現出愛彼特有的內在張力,工藝和設計的共鳴體現在整個設計過程當中:要打破規則,必須首先掌握規則。

 

 

展覽順序被拉伸成線性的空間體驗,彎曲以形成連續的螺旋。

現有的博物館建筑及其原始工作室通過前面的入口大廳與展覽相連。

展覽路線將新螺旋線與現有博物館建筑連接起來。

螺旋線被抬起,以使光線可以照亮場館,制表技師能夠欣賞山谷的景色。

輕質的鋼架結構在底層結構之上。

Image Courtesy of Audemars Piguet

Image Courtesy of Audemars Piguet

Image Courtesy of Iwan Baan

Image Courtesy of Audemars Piguet

Image Courtesy of Audemars Piguet

 

編輯:張婷婷

凡注明“風景園林網”的所有文章、項目案例等內容,版權歸屬本網,未經本網授權不得轉載、摘編或利用其它方式使用上述作品。已經本網授權者,應在授權范圍內使用,并注明“來源:風景園林網”。違反上述聲明者,本網將追究其相關法律責任。

相關閱讀

建立國家公園體制 留下珍貴自然遺產

建立國家公園體制 留下珍貴自然遺產

從三江源頭到熱帶雨林,從東北林海到西南草原,分布在全國12個省的10個國家公園體制試點,保護著22萬平方公里具有國家代表性的高價值生態空間【詳細】

何鏡堂:城市建設讓人民生活更幸福

何鏡堂:城市建設讓人民生活更幸福

新時代打造城市新風貌,要高度重視城市風貌建設中地域特色、文化特色【詳細】

《建筑室內裝飾裝修制圖標準》第三次編制會送審稿定稿會召開...

《建筑室內裝飾裝修制圖標準》是室內裝飾裝修制圖標準中的基礎,本標準在行業內有著廣泛的應用作用,主編單位東南大學的資深專家高祥生團隊經過多方的調研、調整、研討完成了此次標準工作的前期工作【詳細】

怎樣的濱江公園最受歡迎?

怎樣的濱江公園最受歡迎?

在最受歡迎的5座濱江公園的使用者評價中,“環境很好”、“地方贊”、“高大上”等詞被反復提到。很顯然,在濱江公園的語境下,這些評價所體現的,是對自然風光、人文特色、服務質量等一系列要素的綜合肯定【詳細】

优优影视-官网